Apeldoorns bedrijf helpt Afsluitdijk te versterken

APELDOORN - Het Apeldoornse bedrijf Hycom heeft een miljoenenorder binnengehaald. De specialist in hydraulische systemen helpt mee bij de renovatie van de Afsluitdijk.

De Afsluitdijk is na negentig jaar toe aan een grote opknapbeurt. De dijk moet straks bestand zijn tegen een 'superstorm', die eens in de 10.000 jaar voorkomt. Ook moet door klimaatverandering meer water worden afgevoerd van het IJsselmeer naar de Waddenzee. Daarvoor komen extra spuisluizen en grote pompen.

Werkgelegenheid

Hycom is in de arm genomen door bouwconsortium Levvel, dat de aanbesteding van Rijkswaterstaat won. Hycom levert al 45 jaar hydrauliek aan projecten wereldwijd. De nieuwe opdracht zorgt voor werkgelegenheid in zowel Apeldoorn als Drachten, waar zich een nevenvestiging bevindt. 

Als onderdeel van de versterking worden de spuisluizen en pompkanalen voorzien van dubbel uitgevoerde stalen schuiven. De bewegingswerken van deze schuiven worden hydraulisch aangedreven. Voor de kenners: deze bestaan straks uit zo'n 70 hydrauliek aggregaten en 150 cilinders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Economie Nieuws
Deel dit artikel: