Kuiken belandt in regenpijp, maar ziet het licht

WAGENINGEN - Een eendenkuiken beleefde vrijdagavond het grootste avontuur van zijn nog prille leven. Het pluizige diertje belandde in de regenpijp van het Radix-gebouw van de universiteit in Wageningen.

Het kuiken gleed de regenpijp in toen biologen hem op het dak wilden vangen. Vier verdiepingen lager kwam hij tot stilstand, schrijft de opgeroepen dierenambulance Nederrijn op Facebook. 

Het dier bevond zich onder de grond en was buiten bereik van de medewerkers. Doordat de eend bleef piepen, wisten ze precies waar die zich bevond. Een uur lang probeerden ze hem met water verder door de pijp te spoelen, maar dat bleek tevergeefs.

Eend ziet het licht

Uiteindelijk besloot de dierenambulance de putdeksel open te houden, in de hoop dat het kuiken zichzelf zou bevrijden. En inderdaad: de volgende ochtend waggelde de eend naar het licht en kon hij uit de afvoer getild worden.

Daar houdt het verhaal nog niet op. Niet veel later werd in de buurt moedereend met een hoop kuikens gespot. De bevrijde kuiken kreeg volgens de dierenambulance een warm onthaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: