Pompstations weer open na zakelijk conflict, ondernemer opgelucht

ARNHEM - Tankstation-exploitant Theo Vermeulen is blij dat zijn stations aan de Amsterdamseweg in Arnhem en de Nieuweweg in Groesbeek snel weer opengaan. Total Nederland sloot de pompen vorig week af vanwege een zakelijk conflict met Vermeulen.

'Ik ben bijzonder blij dat Total ook laat zien dat ze een menselijke kant hebben', sprak de ondernemer nadat de rechter zich dinsdag in een kort geding over de zaak had gebogen.

'Er loopt olie door mijn aderen'

Nu de oliemaatschappij de pompen vrijgeeft, heeft Vermeulen weer vertrouwen in een goede afloop. 'Wij komen denk ik zeker tot een overeenstemming en mocht dat niet zo zijn dan gaan we in ieder geval zonder kwaad bloed uit elkaar.'

De pomphouder kan niet wachten om weer aan het werk te gaan. 'Ik hoop dat het geen dagen meer gaat duren, want mijn personeel staat te trappelen om weer te beginnen en ik ook. Er loopt olie door mijn aderen.'

Twee ton schuld

Total Nederland sloot de brandstoftoevoer af vanwege een schuld van zo'n twee ton die Vermeulen heeft opgebouwd. Ook de pinautomaten werden op afstand uitgeschakeld. 

Het onderhoud aan de Amsterdamseweg in Arnhem in de zomer van 2018 zou de ondernemer in financiële problemen hebben gebracht. Acht maanden was de straat afgesloten en liep hij naar eigen zeggen inkomsten mis.

Hoe het conflict wordt opgelost, is nog niet duidelijk want op een later moment zal worden gesproken over de schuldvraag. De klanten die pinnen maken dat de komende tijd in ieder geval rechtstreeks over aan Total Nederland. Het bedrijf laat weten niet blij te zijn met het conflict. Vooral een publicatie in de Telegraaf vindt het bedrijf 'aantasting van de goede naam' blijkt tijdens het kortgeding. Verder wil Total Nederland niet op de kwestie reageren.  

Zie ook: Pompstations Total in Arnhem en Groesbeek staan droog door conflict

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: