Kapotgeslagen toiletpotten en brandstichting: recreatiegebieden doelwit vandalen

WIJCHEN - Kapotgeslagen toiletpotten, wc-rolhouders die van de muur geslagen zijn en brandstichting. Afgelopen weekend hebben vandalen flink huisgehouden op de recreatiegebieden Berendonck in Wijchen en Wylerbergmeer in Beek (Berg en Dal). Dat meldt Leisurelands dinsdag. De eigenaar van de recreatiegebieden doet aangifte bij de politie.

door Karel de Jong

De schade loopt in de vele duizenden euro's, zo meldt Leisurelands. Naast de eerder genoemde schade zijn borden uit de frames gesloopt, zijn er fietsenrekken verplaatst en zijn de sloten van de ondergrondse afvalbakken losgemaakt.

Verband tussen vernielingen onduidelijk

Ook het hek bij de waterskibaan op de Berendocnk is vernield. De eigenaar van die onderneming doet ook aangifte bij de politie.

Bij het Wylerbergmeer hebben het toiletgebouw en de kiosk schade opgelopen en ook daar is brand gesticht. Of het vandalisme bij de twee ver uit elkaar liggende recreatiegebieden met elkaar verband houden, is volgens Erik Droogh van Leisurelands niet bekend.

'Net in orde voor paasweekend'

De beheerder schrok zich rot toen hij zondagochtend de schade aantrof. Hij zegt dat net alles gereed was gemaakt voor het paasweekend en noemt het een laffe actie. De nieuwe toiletgebouwen waren net een paar weken in gebruik. Er wordt nu met man en macht gewerkt om alles weer op orde te krijgen voor het paasweekend.

Leisurelands vraagt omwonenden die iets gezien hebben om (anoniem) melding te doen bij de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: