Straatroof tussen Arnhem en Huissen, politie zoekt scooterrijder

ARNHEM - De politie zoekt getuigen van een straatroof op zaterdag 30 maart. Het slachtoffer werd beroofd door een man op een scooter. Dit gebeurde op de Huissensedijk, in de buurt van manege Ruimzicht in Arnhem-Zuid.

Het slachtoffer fietst rond 20.30 uur in de richting van Huissen als hij ter hoogte van manege Ruimzicht wordt aangesproken door een man op een scooter. Terwijl de twee praten, nadat ze zijn gestopt, voelt de fietser iets prikken in zijn zij.

Hij vermoedt dat het een bajonet is, een steekwapen.

De scooterrijder eist geld, maar zijn slachtoffer zegt dat niet bij zich te hebben. Wel heeft hij oortjes bij zich. Die worden gebruikt voor het luisteren naar muziek op een mobiele telefoon.

De man op de scooter pakt de oortjes af en gaat er richting Huissen vandoor.

Bekijk de beelden, de tekst gaat verder onder de video.

Het signalement van de straatrover:

  • negroïde huidskleur;
  • hij is tussen 1.80 en 2 meter lang;
  • leeftijd 18 tot 25 jaar;
  • hij droeg een zwarte jas van ‘kunststofachtig’ materiaal tot net onder zijn broekriem, een capuchon over zijn hoofd, een donkerkleurige broek en donkerkleurige schoenen.

Opvallende koplamp scooter

De scooter van de man was zwart van kleur en het betrof een oud model. De koplamp had een opvallend lichtpatroon.

De bestuurder van de scooter stond eerder die avond vermoedelijk ook de Huissensedijk. Dat was ter hoogte van kinderboerderij de Korenmaat, niet ver van de manege.

Heb je informatie die de politie kan helpen de straatrover op te pakken, neem dan contact op via 0800-6070 of, als je anoniem wilt blijven, 0800-7000. Het zaaknummer is belangrijk en luidt: 2019138734. Wil je online informatie doorgeven, klik dan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Bureau GLD Justitie Politie
Deel dit artikel: