Een van de grootste loverboyzaken ooit voor rechter

NIJMEGEN - Twee mannen uit Nijmegen staan de komende dagen terecht in wat het Openbaar Ministerie één van de grootste loverboy-zaken van Nederland heeft genoemd. Ze worden verdacht van mensenhandel en seksuele uitbuiting van vrouwen en meisjes in Arnhem, Nijmegen en Eindhoven.

Update: Loverboys-zaak: verdachte ontkent

De Nijmegenaren kregen contact met hun slachtoffers via sociale media zoals Baddoo en Facebook en zouden een liefdesrelatie met ze zijn aangegaan. Zij zouden de slachtoffers hebben bedreigd  en op hen hebben ingepraat om -al dan niet tegen betaling- seks met andere mannen te hebben. De verdachten zouden seks met een aantal slachtoffers hebben gehad, dit hebben opgenomen en gedreigd de filmpjes openbaar te maken.

Telefoonabonnementen

Een 25-jarige Nijmegenaar staat dinsdag terecht voor uitbuiting van zes vrouwen van april 2014 tot en met januari 2017.  Een 23-jarige stadgenoot zou vijf slachtoffers hebben gemaakt. Hij moet zich vrijdag verantwoorden voor de rechter.

Ze zouden de vrouwen niet alleen seksueel hebben uitgebuit, maar hen ook gedwongen hebben een telefoonabonnement af te sluiten en de telefoon aan de verdachten af te staan. Eén vrouw moest zelfs haar auto inleveren. Beide mannen worden er ook van verdacht een aantal slachtoffers hun DigiD, pinpas en creditcard te hebben laten afstaan.

Kwetsbare slachtoffers

Volgens justitie gaat het om misbruik van mensen in een kwetsbare positie. Sommige slachtoffers hebben een verstandelijke beperking. Eén van hen is minderjarig: het gaat om een 14-jarig meisje, waarmee de 25-jarige verdachte in Nijmegen ontucht zou hebben gepleegd. 

Nog meer verdachten

De twee Nijmegenaren worden gezien als de hoofdverdachten, maar donderdag staan nog vier andere verdachten terecht. Het gaat om twee vrouwen en mannen uit onder meer Druten en Ammerstol.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: