Het nieuws van maandag in 5 minuten

ARNHEM - Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.

De onderwerpen van vandaag zijn onder meer:

Het droge weer bedreigt de paasvuren. De gemeente Oude IJsselstreek heeft ze allemaal verboden en ook in andere gemeenten in de Achterhoek is de kans groot dat paasvuren niet doorgaan.

Ze moest voldoen aan 196 eisen. Melkveehoudster Suzanne Ruesink uit Aalten is een van de zes boeren die melk mogen leven voor Beter Leven Zuivel. Het keurmerk van de Dierenbescherming geldt vanaf vandaag ook voor zuivelproducten. 

En:

Opnieuw worden Vierdaagselopers ingezet als proefkonijn. Het Radboudumc in Nijmegen zoekt dit keer deelnemers met een licht verhoogde bloeddruk die er geen medicijnen voor gebruiken. Ze mogen de komende 13 weken veel spinazie eten of elke dag rodebietensap drinken.

Kijk hieronder naar de uitzending:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: