Nieuws

Parkeerplaats Wijchen weer bruikbaar na dumping drugsafval

De vondst in maart.
Het parkeerterrein in Wijchen waar begin maart drugsafval werd gedumpt is volledig schoongemaakt. Komende donderdag is het parkeerterrein weer te gebruiken. © Roland Heitink
WIJCHEN - Het parkeerterrein in Wijchen waar begin maart drugsafval werd gedumpt is volledig schoongemaakt. Komende donderdag is het parkeerterrein weer te gebruiken.
door Karel de Jong
Na de dumping van drugsafval op 8 maart was het parkeerterrein gedeeltelijk afgesloten. Na de ontdekking van het drugsafval hebben de brandweer en wegbeheerder Strukton het afval dat er stond meteen opgehaald. Daarna is de vervuilde grond afgegraven.

'Bodem in orde'

Onderzoek liet zien dat het afval van een drugslab afkomstig was. Het afval bestond voor het grootste deel uit ammonium. Na het afgraven zijn er monsters uit de bodem gehaald om te kijken of er genoeg grond is afgegraven. Deze monsters zijn volgens de gemeente Wijchen in orde.

Nieuwe dennenbomen

Daarom haalt de gemeente woensdag de hekken weg en wordt het terrein weer in orde gemaakt. Dit betekent dat er nieuwe grond komt voor de twee nieuwe dennenbomen.
Verder wordt de bodem weer deels verhard zodat iedereen vanaf donderdag weer gebruik kan maken van de parkeerplaats.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!