Melkveehouders uit Aalten trots op bijdrage aan nieuw Beter Leven-keurmerk

AALTEN - Trots zijn ze op boerderij Westendorp, want de koeien van de familie Ruesink uit Aalten gaan melk leveren voor nieuwe Beter Leven Zuivel. Het Beter Leven-keurmerk is ooit in het leven geroepen door de dierenbescherming voor vleesproducten. Maar vanaf nu geldt het keurmerk ook voor zuivelproducten.

U kent dit keurmerk misschien al wel als u een stukje vlees in de supermarkt koopt. Maar vanaf vandaag kan het ook op een pak melk staan. En de kans is groot dat de melk in die pakken geleverd is door de koeien van Suzanne Ruesink. Samen met vijf andere boerenbedrijven mag zij de melk leveren voor het nieuwe keurmerk.

Samenwerking met dierenbescherming

'Ik ben er supertrots op', zegt Suzanne Ruesink, nadat ze een slok van de nieuwe melk heeft gedronken. 'We hebben met een groot aantal NGO's samengewerkt, waaronder de dierenbescherming. Het Beter Leven-keurmerk bestond natuurlijk al, alleen was het er nog niet voor zuivel.'

Om het keurmerk te mogen dragen moet het bedrijf van Suzanne aan maar liefst 196 nieuwe eisen voldoen. Die eisen zijn door de dierenbescherming gemaakt om het leven van melkveekoeien te verbeteren. Zo moeten stallen bijdragen aan een gelukkig leven.

Er zit wel een behoorlijk prijskaartje aan, zo investeerde Ruesink 20.000 euro in de boerderij om aan alle eisen te voldoen. Een pak Beter Leven Zuivel is dan ook 11 cent duurder dan een gewoon pak. 

Kijk hier naar een reportage: (tekst gaat verder na de video)

'Vel zelf je oordeel'

Maar of de consument er 11 cent meer voor overheeft is nog maar de vraag. 'Ik hoop het wel', zegt Ruesink. 'Het is de grote vraag, maar ik denk het wel. De klant kan alle 196 punten nalezen op de site van de dierenbescherming. Uiteindelijk vel zelf je oordeel. Ga naar de supermarkt en haal een pak.'

Vanaf vandaag ligt de melk met het Beter Leven-keurmerk in de supermarkten van Jumbo.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Aalten Nieuws
Deel dit artikel: