Activisten bedreigen aannemer uit Tricht om windmolenpark

TRICHT - Anti-windmolenactivisten hebben een dreigbrief verstuurd naar bouwbedrijf A.Hak uit Tricht. Het bedrijf is een van de hoofdaannemers van een omstreden windmolenpark op de grens van Drenthe en Groningen.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt de dreigbrief, maar wil verder niets kwijt over de zaak. De politie zegt alleen dat 'een bedrijf' een dreigbrief heeft ontvangen en dat aangifte is gedaan.

Dagblad van het Noorden heeft de brief in handen en citeert: 

'Uw onderneming wordt dan door ons vogelvrij verklaard. Onze, voor uw onderneming nadelige, behandelingen zullen niet op locaties in Drenthe plaatsvinden, maar juist daarbuiten. Internationale aanpak is voor ons ook geen probleem.'

Het gaat om het windmolenpark Drentse Monden Oostermoer. A.Hak is een van de drie hoofdaannemers van het park. De aannemers zwichten niet voor de bedreigingen, laat woordvoerder Elzo Springer van het park weten aan RTV Noord.

Meerdere dreigbrieven

Het bedrijf uit Tricht is verantwoordelijk voor onder meer de aanleg van elektriciteitskabels in de grond, die de windmolens moeten verbinden met het stroomnet. 

Tegenstanders van Drentse Monden Oostermoer hebben afgelopen weken al zeker drie dreigbrieven verstuurd. Twee dreigbrieven gingen naar bedrijven, die zich terugtrokken uit het project. De derde dreigbrief was voor een Groningse gedeputeerde. Bij de politie zijn tot nu toe zeker dertig tips binnengekomen over de dreigbrieven. 

Extremisme

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid schreef eind augustus dat het protest tegen windmolenparken in Drenthe en Groningen in sommige gevallen zo is geradicaliseerd, dat het extremisme genoemd kan worden.

Zie ook: Politie heeft concrete tips over anti-windmolenactivisten (RTV Noord)

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: