Paspoort aanvragen te duur in Bronckhorst, gemeente wil geld terugbetalen

HENGELO - Inwoners van de gemeente Bronckhorst hebben te veel geld betaald bij het aanvragen van een nieuw rijbewijs of paspoort. Mensen die tussen 1 januari en 12 maart zo'n aanvraag deden op het gemeentehuis, kunnen het bedrag terugkrijgen van de gemeente.

De tariefsverhoging op rijbewijzen, paspoorten en ID-kaarten bleek niet officieel vastgesteld, maar de gemeente gebruikte deze nieuwe tarieven wel. Dat meldt de gemeente Bronckhorst op Facebook. De inwoners hebben tot wel €4,64 te veel betaald.

Persoonlijk aanschrijven te duur

De gemeente wil het bedrag graag retourneren aan de inwoners die te veel betaalden, maar iedereen persoonlijk aanschrijven kost meer dan het kleine bedrag dat veel mensen maar terugkrijgen.

Driekwart van de mensen betaalde namelijk maar 30 tot 85 eurocent te veel. Daarom kiest de gemeente, in plaats van persoonlijk aanschrijven, voor het verspreiden van het bericht via de gemeentelijke kanalen.

Terug naar oude tarieven

Op dit moment gebruikt de gemeente de oude tarieven weer voor het aanvragen van paspoorten en dergelijke. Dit blijft zo tot de tarieven voor 2019 definitief vastgesteld zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: