11-jarige vriendinnen halen honderden euro's op voor zieke amazone

ARNHEM - Sanne en Britt uit Herveld hebben 556 euro opgehaald voor de ongeneeslijk zieke amazone Susan de Klein. De 45-jarige vrouw uit Bemmel heeft in totaal 70.000 euro nodig voor de behandeling van galwegkanker.

De 11-jarige meiden gingen de deuren langs, hadden een inzamelingsdoos voor statiegeldbonnen bij de plaatselijke supermarkt en riepen de hulp in van Gelderland Helpt. Op hun oproep kregen ze verschillende reacties binnen.

Van statiegeldbonnetjes tot enveloppen met een kaartje en daarin een briefje met geld. Een meisje dat ze kennen van paardrijden had elke zaterdag na de les een kofferbak vol flessen voor de meiden bij zich. Sanne en Britt hebben een cheque en potje met het geld overhandigd aan De Klein.

(tekst gaat door onder het filmpje)

70.000 euro nodig

De 45-jarige amazone, die tijdens internationale dressuurwedstrijden voor de Antillen uitkwam, heeft als zelfstandige geen inkomen nu ze ziek is. Haar verzekering betaalt de behandeling in Duitsland niet en dus is er op andere manieren geld nodig. Haar eigen crowdfundingsactie heeft inmiddels bijna 13.000 euro opgebracht.

Susan heeft inmiddels zes behandelingen gehad in Duitsland. Daarmee zal ze niet genezen, maar kan ze wel blijven leven, zo is haar beloofd. Ze vertelt dat het goed met haar gaat en is in afwachting van haar zevende en mogelijk laatste behandeling.  

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: