DVO Bennekom verliest finale Nederlands Kampioenschap

Bron: Omroep Gelderland
AMSTERDAM - DVO uit Bennekom stond zaterdag in de finale van het Nederlands Kampioenschap korfbal. Ondanks dominant spel verloor de club in de laatste minuut het kampioenschap aan TOP uit Sassenheim.
Het lijkt zo'n mooie middag te worden voor DVO; honderden supporters reizen mee met het jeugdteam A1 voor de finale in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het enthousiasme spat bij aankomst van de gezichten af. 'Wij zijn DVO en we zijn voor niemand bang', klinkt het.

DVO op voorsprong

Een spannend begin waarin DVO vroeg op voorsprong komt, geeft meegereisde fans hoop. TOP weet gelijk te maken en het spel verplaatst zich over en weer bij een gelijke stand. Tot vlak voor rust weet DVO de 10-11 te maken in het voordeel van de Bennekomse combinatie.

Zes punten verschil

DVO komt goed uit de rust en weet de voorsprong snel uit te bouwen tot een verschil van 6 punten voorsprong op de ploeg uit Sassenheim. Lang houdt de ploeg de voorsprong vol, al snoept TOP steeds een doelpuntje erbij en vergeet DVO te scoren waardoor het verschil tot twee minuten voor tijd 18-19 is.
Tekst gaat verder onder de reportage

Desillusie

De laatste minuut gaat in met een gelijke stand van 20-20 als de scheidsrechter een strafworp toekent aan TOP. Genadeloos maken ze daar gebruik van, en dan is het lot eigenlijk beslecht. Nog één keer zetten de Bennekommers aan om aan te vallen, maar ze verspelen hun laatste kans. De zoemer gaat en de bal krijgt een zwiep van vreugde. TOP wordt kampioen en DVO blijft gedesillusioneerd achter.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!