Stefan uit Barneveld wint NK metselen in Ede

BARNEVELD - Stefan de Jager uit Barneveld heeft vrijdag in Ede het Nederlands Kampioenschap metselen 2019 gewonnen. De Barnevelder ontving de Zilveren Troffel en mag zich het Beste Metseltalent van 2019 noemen.

Stefan ontving de Zilveren Troffel uit handen van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Op de site van de organisator meldt Stefan dat hij trots is op zijn overwinning: 'Ik had het niet verwacht. Ben er ontzettend blij mee. Ik voel mij een winnaar en ik ga door met metselen.'

Tweede werd Gerrit van de Zande uit Elspeet, net als Stefan leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. De derde prijs was voor Siem van den Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert.

Voormalig kazerneterrein Ede

Het NK Metselen werd dit jaar gehouden op het voormalige kazerneterrein in Ede waar een nieuwbouwwijk met ruim 1800 woningen verrijst. Het finalewerkstuk 2019 bestond uit zes speeltoestellen die refereren aan het militaire verleden van het gebied.

Het NK werd vooraf gegaan door acht regionale voorronden waar ruim 70 vmbo-metselleerlingen aan deelnamen. Een vakjury beoordeelde de deelnemers op werkhouding en kwaliteit van het metselwerk.

Het NK Metselen wordt georganiseerd door de Vereniging Koninklijke Nederlandse  Bouwkeramiek (KNB) en regionale bouwopleidingsbedrijven. Ook Bouwend Nederland, Gebouwschil Nederland, SKG-IKOB en Platform VMBO Bouwen, Wonen en Interieur en vele regionale partijen ondersteunen de organisatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld
Deel dit artikel: