VIDEO | Politie pakt plofkraakverdachten in weiland bij Duiven

DUIVEN - De politie heeft vrijdagavond na een korte achtervolging drie mannen uit Utrecht en IJsselstein aangehouden in een weiland langs de snelweg in Duiven. De mannen waren daar heen gevlucht toen de politie hun auto controleerde en spullen voor ram- en plofkraken ontdekte.

Agenten zagen de mannen bij tankstation Oudbroeken in een snelle Audi van een verhuurbedrijf staan. Omdat snelle huurauto's geliefd zijn bij criminelen, wilden zij hen even controleren. Tijdens de controle troffen de agenten op de achterbank vuilniszakken aan met een gasfles met gasslangen.

Gesnapt in sloot

Toen de mannen zagen dat die ontdekt waren, vlogen ze de omliggende weilanden in. Een van hen vluchtte een sloot in, waar een politiehond hem vond. Bij de aanhoudingen werden meerdere politieauto's en een politiehelikopter ingezet. Een agent heeft een vuurwapen getrokken, maar niet geschoten. 

In de auto vond de politie later meer spullen die wijzen op voorbereidingen troffen tot het plegen van een plofkraak. De auto is in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek.

De mannen zijn een 18- en 21-jarige uit Utrecht en een 22-jarige uit IJsselstein.

Deze beelden kwamen bij Omroep Gelderland binnen via WhatsApp: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Duiven Duiven Politie Nieuws
Deel dit artikel: