Koningsspelen van start: 'Koud? Gewoon lekker bewegen'

ERMELO - Basisschoolleerlingen werken zich vrijdag in het zweet tijdens de Koningsspelen en dat mogen ze flink doen, want het is een koude editie. Met 8 graden en een schrale noordoostenwind voelt het behoorlijk koud aan.

De Koningsspelen worden voor de zevende keer gehouden op meer dan 6.000 basisscholen. De spelen worden deze vrijdag gehouden, omdat het volgende week Goede Vrijdag is en dan zijn de leerlingen vrij. Het thema dit jaar is 'water drinken'. 

Weerman Jordi Huirne van Meteogroup in Wageningen gaf donderdag al het advies aan de kinderen om zich warm aan te kleden. Naast de lage temperatuur en de wind is er ook maar weinig zon. 'Wel één pluspunt,' zegt de weerman. 'Het blijft droog.'

In Ermelo geen zorgen om de kou

Directeur Michiel Fokkelman van de Prins Bernhardschool in Ermelo maakt zich niet druk over de lage temperatuur. 'Volwassenen maken daar een veel groter punt van dan kinderen.' Volgens de directeur is het een kwestie van je goed aankleden en lekker sporten. 'Dan krijg je het vanzelf warm.'

Op de Prins Bernhardschool beginnen de kinderen met het ontbijt en vertrekken daarna naar het terrein van voetbalclub DVS '33. Daar krijgen ze een warming-up in de vorm van een dans in samenwerking met Dansfabriek S.I.L.K. en vervolgens worden verschillende spelletjes gespeeld.

Kijk hier naar een reportage

Vorig jaar zagen de Koningsspelen er nog heel anders uit. Toen was het heel warm en raakten kinderen, onder meer in Duiven, bevangen door de hitte. 

Koning Willem-Alexander opent de spelen in het Friese Lemmer op Christelijke Basisschool De Arke. Hij is daar bij het ontbijt, geeft het startsein en bekijkt een aantal sportieve activiteiten. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: