VIDEO | Enorme ravage na plofkraak in Doetinchem

DOETINCHEM - Aan de Houtsmastraat in Doetinchem is donderdagavond even voor 23.30 uur een plofkraak gepleegd op een pinautomaat. Door de enorme klap lagen brokstukken van het gebouwtje tientallen meters ver. Het is nog niet duidelijk of er ook geld is buitgemaakt.

Het gaat om een automaat van de ABN Amro. Het gebouwtje waarin de geldmachine stond, lijkt helemaal verwoest. Voor zover bekend was het een op zich zelf staand gebouw, alleen voor het huisvesten van de pinautomaat.

Bekijk beelden van de ravage. (tekst gaat verder onder de video)

In een Burgernet-melding werd opgeroepen uit te kijken naar twee mannen op een scooter in verband met de plofkraak. Ze zouden donkere kleding dragen. Een van de twee zou lang haar hebben.

Zie ook: 'Je komt nergens meer aan contant geld', schrik na plofkraak op pinautomaat

Verslaggever Marc Loeven vrijdagochtend bij de plaats van de plofkraak:

'Schudden in bed'

De explosie was zo hard dat deze in de wijde omgeving is gehoord. Dat bleek ook in reacties op social media: 'ik hoorde en voelde een harde dreun'. Een ander schrijft: 'M'n bed schudde een uur geleden op de grondvesten, nu wakker van de politieheli.' 

Derde poging

Bijna twee jaar geleden werd dezelfde pinautomaat ook al opgeblazen. Twee nachten achter elkaar probeerden criminelen toen geld buit te maken. Dat mislukte, maar de schade was 30.000 euro. 

Zie ook: Plofkraak mislukte twee keer, toch 30.000 euro schade

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Doetinchem Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: