Nieuws

Man gaat door het lint bij arrestatie en stuurt hond op politie af

De politie heeft woensdagavond de handen vol gehad aan een 32-jarige automobilist uit Giesbeek die zich hevig verzette bij zijn aanhouding. Ook bedreigde hij de agenten. © Omroep Gelderland
GIESBEEK - De politie heeft woensdagavond de handen vol gehad aan een 32-jarige automobilist uit Giesbeek die zich hevig verzette bij zijn aanhouding. Ook bedreigde hij de agenten.
De politie had het vermoeden dat de man te veel gedronken had en wilde daarom een blaastest bij hem afnemen. Maar al snel werd duidelijk dat hij daar geen zin in had. De bestuurder stelde zich heel agressief op.
Ook toen de agenten hem waarschuwden dat er geweld zou worden gebruikt als hij niet meewerkte, weigerde de man de bevelen van de politie op te volgen.

Pepperspray

De agenten probeerden de man vervolgens met pepperspray onder controle te krijgen, maar hij ontkwam en rende snel zijn woning binnen, waarop hij probeerde zijn hond op hen af te sturen.
De politie, die inmiddels versterking had opgeroepen, heeft de man uiteindelijk met moeite kunnen aanhouden. De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!