Nieuws

Bezorgde huurders Gendt krijgen snel duidelijkheid over fusie

Huurders van Woonstichting Gendt krijgen deze zomer duidelijkheid over een eventuele fusie met Waardwonen. Veel van die huurders zijn fel tegen een fusie. Eerder werden er ruim 850 handtekeningen opgehaald in het dorp. 'Woonstichting Gendt mot Woonstichting Gendt blieve', werd de actie genoemd. © Omroep Gelderland
GENDT - Huurders van Woonstichting Gendt krijgen deze zomer duidelijkheid over een eventuele fusie met Waardwonen. Veel van die huurders zijn fel tegen een fusie. Eerder werden er ruim 850 handtekeningen opgehaald in het dorp. 'Woonstichting Gendt mot Woonstichting Gendt blieve', werd de actie genoemd.
door Sven Strijbosch
Huurder na huurder liet afgelopen woensdagavond wederom weten tegen de fusie te zijn tijdens een speciale bewonersbijeenkomst in Gendt. Men is blij met de kleine, lokale woonstichting en zit niet te wachten op het veel grotere Waardwonen.
'Sociaal zijn ze niet. Ik ben een ex-huurder van Waardwonen en er ging van alles mis. Mijn familie woont in Bemmel en daar is het niet veel beter', roept een aanwezige bewoner. Er wordt geapplaudisseerd. 

850 woningen en 10 medewerkers

Bestuurder Liesbeth van Beek geeft toe dat er op dit moment weinig redenen zijn voor een fusie. De financiële positie van Woonstichting Gendt is goed en huurders zijn tevreden. 'Maar we willen wel een vitale, toekomstbestendige organisatie', zo zegt ze. Woonstichting Gendt heeft 850 woningen en tien medewerkers. Dat brengt risico's met zich mee.
'Als we zelfstandig doorgaan zullen we oplossingen moeten vinden voor de kwetsbaarheid van ons als kleine organisatie en de hogere kosten ten opzichte van grotere woningcorporaties', legt Van Beek uit. Het kleine Woonstichting Gendt komt aan sommige zaken niet toe en is minder slagvaardig als het om bijvoorbeeld nieuwbouw gaat, zo wordt er verteld.

'Uitgebreid wikken en wegen'

De komende periode worden de voor- en nadelen van een mogelijke fusie in kaart gebracht. 'Dat gaan we uitgebreid wikken en wegen', aldus Van Beek. In juni worden de huurders geïnformeerd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!