Nieuws

Celstraf voor Arnhemmer na brandstichting

Een 49-jarige man uit Arnhem is door de rechtbank veroordeeld voor brandstichting en vernieling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De man moet zich laten behandelen en zich regelmatig melden bij de reclassering. © Pixabay
ARNHEM - Een 49-jarige man uit Arnhem is door de rechtbank veroordeeld voor brandstichting en vernieling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De man moet zich laten behandelen en zich regelmatig melden bij de reclassering.
De man stichtte op 21 december brand in een woning door een aansteker bij een spuitbus te houden. Hij dacht dat in die woning mensen woonden die zijn ex-partner, die ernstig ziek was, lastigvielen en ook bedreigden. De Arnhemmer wilde een einde aan de overlast.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De man komt er met een redelijk milde straf vanaf, omdat er geen gevaar was voor bewoners. Bovendien is de veroordeelde volgens een psycholoog verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft dat advies overgenomen.
De Arnhemmer moet een van de bewoners bijna 1400 euro betalen voor brand- en waterschade.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!