Piepkleine musjes dakloos; pas op met snoeien!

EDE - In Ede zijn vier piepkleine musjes van maximaal drie dagen oud gevonden zonder nestje. Waarschijnlijk hadden ze wel een nestje in een heg, maar is dat gesneuveld tijdens het snoeien.

'Ze hebben om het kwartier voeding nodig, dus ik heb de hele nacht bij ze gezeten', zegt Daniëlle Fränke van Dierenambulance Gelderse Vallei. Ook zijn de kleine vogeltjes gebaad bij warmte, dus hebben ze de nacht doorgebracht in een wollen warmtezak, bovenop een kruik.

Donderdagochtend zijn de vogels overgebracht naar de vogelopvang in Soest, waar ze groot worden gebracht en uiteindelijk uit kunnen vliegen.

De tekst gaat verder onder de video.

'Broedende vogels zijn beschermd door de wet'

'Deze musjes zijn het eerste geval, maar er gaan nog vele meldingen volgen', aldus Daniëlle. Daarom heeft ze een belangrijke boodschap. 'De meeste vogels broeden van maart tot en met juli, maar ook buiten deze periode zijn er vogels die broeden. Kijk dus voordat je gaat snoeien of rooien eerst of er geen nestjes zijn. Zijn deze er wel dan moet je het snoeien of rooien uitstellen totdat de vogels zijn uitgevlogen. Broedende vogels zijn beschermd door de wet. Je mag hun nesten niet verstoren.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Dieren Ede Nieuws
Deel dit artikel: