Nieuws

Modelspoorclub dreigt op straat te komen staan

De tijd begint te dringen voor de leden van Modelbouwvereniging Vames in Apeldoorn. Ze moeten voor september uit hun pand aan de Hoenderparkweg, maar hebben nog geen nieuwe ruimte gevonden. 'Het is heel moeilijk om een alternatief te vinden dat betaalbaar is. Straks komen we alleen nog maar bij elkaar om te treuren dat we niet meer bestaan', zegt voorzitter Harry Stoffels. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De tijd begint te dringen voor de leden van Modelbouwvereniging Vames in Apeldoorn. Ze moeten voor september uit hun pand aan de Hoenderparkweg, maar hebben nog geen nieuwe ruimte gevonden. 'Het is heel moeilijk om een alternatief te vinden dat betaalbaar is. Straks komen we alleen nog maar bij elkaar om te treuren dat we niet meer bestaan', zegt voorzitter Harry Stoffels.
Door de hulp van Gelderland Helpt in te schakelen, hoopt de vereniging snel een nieuw onderkomen te vinden. De vereniging zit nu nog in de kelder van een oud schoolgebouw, maar dat wordt binnenkort omgebouwd tot een appartementencomplex.
Ook de gemeente kan niks voor de vereniging betekenen en dus is ze zelf op zoek naar alternatieven. De leden zoeken een ruimte van een kleine 200 m2 in Apeldoorn of omgeving.

'Het kind zit nog steeds in mij'

De vereniging telt ruim 35 leden die iedere week bij elkaar komen om samen te bouwen: 'Het pakt je als kind. Ik ben al op mijn tiende begonnen. Ik ben nu 80, dus bouw al 70 jaar. Het kind zit nog steeds in mij', vertelt modelspoorbouwer Ton Trip.
Tekst gaat verder onder de video.
Gelderland Helpt - Modelspoorclub dreigt op straat te komen staan

'We maken alles zelf'

Alles wordt zelf gemaakt door de verschillende spoorgroepen van de vereniging. 'We knippen en plakken alles op maat. Daar komt geen bouwdoos aan te pas, daar zit jaren werk in', legt voorzitter Stoffels uit.
Behalve het bouwen heeft de vereniging ook een belangrijke sociale functie. 'We bezoeken ook vaak samen shows en omdat het een prijzige hobby is, kun je juist door het samen te doen de kosten een beetje in de hand houden en is het voor iedereen betaalbaar', aldus Stoffels
Kunt u Modelspoorverenging Vames helpen bij haar zoektocht naar een nieuwe ruimte? Laat het weten door te reageren via Gelderland Helpt 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!