Vrijwilligers Rode Kruis Bloesemtocht lopen zich warm

GELDERMALSEN - De 27e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht die komende zaterdag vanuit Geldermalsen wordt gelopen, kan ook dit jaar niet zonder de ruim 500 vrijwilligers. Woensdagavond werden er 25 jubilarissen in het zonnetje gezet, die tussen de 10 en 25 jaar actief zijn voor de grootste eendaagse wandeltocht van het land.

Vorig jaar liepen bijna 33.000 wandelaars de tocht. Dit jaar zouden dat er meer kunnen worden. Er zijn al 20.000 voorinschrijvingen en dat zijn er meer dan in 2018.

Vrijwilligers doen divers werk

De vrijwilligers hebben heel verschillende taken. Dat loopt volgens voorzitter Hans van Kranenburg van het zetten van de bordjes met de pijltjes op de routes, het werk bij de kassa's, maar ook het verzorgen van muziek langs de route. Zo werden er woensdagavond ook muziekgroepen geëerd met een oorkonde. Die kregen ze uit handen van waarnemend burgemeester Harry Keereweer.

IJs op de bloesem

Het kan koud worden de komende nachten. Dat geldt ook voor nacht van vrijdag op zaterdag. Dat kan betekenen dat er gesproeid moet worden om een beschermend ijslaagje op de bloesem te krijgen. Volgens Van Kranenburg kan dat betekenen dat vroege wandelaars, die al om 7.00 uur vertrekken, het ijs nog kunnen tegenkomen.

De wandelaars kunnen zaterdag terecht op acht wandelroutes. Volgens de organisatie is de bloesem vooral op het oostelijke parcours erg mooi. Het bestuur roept op om zaterdag vooral met de trein te komen. De start van alle routes is op het veilingterrein van Fruitmasters in Geldermalsen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: