Nieuws

Het nieuws van woensdag in 5 minuten

Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
De onderwerpen van vandaag zijn onder meer:
Meer mensen in de techniek krijgen, dat was het doel van een Gelders actieplan van de provincie, vakbonden, bedrijven en onderwijsinstellingen. Het plan is een succes, want de ruim 900 scholingsvouchers zijn bijna allemaal op. 
Het huis naast je wordt verkocht aan een belegger, die er kamers in maakt voor arbeidsmigranten of studenten. Verkamering heet dat. In Arnhem komt het steeds vaker voor, met alle gevolgen van dien.
En:
Voor wie elke dag met het openbaar vervoer reist, is de ov-chipkaart inmiddels een vanzelfsprekendheid. Maar senioren voor wie de laatste treinreis alweer jaren geleden is, moeten nog steeds de stap van strippenkaart naar chipkaart maken. Sinds twee jaar helpen Gelderse OV-ambassadeurs van Ervaar het OV ze daarbij.
Kijk hieronder naar de uitzending:
Het nieuws van woensdag in 5 minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!