Nieuws

In Achterhoekse kledij naar de Emiraten: 'Alles wordt betaald'

Dansgroep De Iesselschotsers.
Dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen neemt deel aan de Sharjah Heritage Day in de Verenigde Arabische Emiraten. 'We gaan in onze authentieke Achterhoekse kleding op klompen', vertelt secretaris Herman Bouman. © Johan Braakman
STEENDEREN - Dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen neemt deel aan de Sharjah Heritage Day in de Verenigde Arabische Emiraten. 'We gaan in onze authentieke Achterhoekse kleding op klompen', vertelt secretaris Herman Bouman.
De folkloristische dansgroep vertrekt aankomend weekend voor een week naar Sharjah, een van de zeven emiraten. De Iesselschotsers is een van de elf groepen die is geselecteerd om deel te nemen aan het jaarlijkse culturele evenement.
Andere groepen komen uit onder meer Griekenland, Nepal, Egypte, Taiwan en Oekraïne. Zo'n 200 groepen hadden zich aangemeld.

23 leden gaan mee

Het is niet het eerste buitenlandse uitstapje van de in 1981 opgerichte groep. Zo traden ze al op in landen als Engeland, Mexico en Zuid-Korea. Groot verschil is dat nu 'alles door het emiraat wordt betaald', zegt Bouman.
23 leden stappen zondag het vliegtuig in. Behalve de eigen kledij gaan ook kostuums uit alle andere provincies mee. 'Daar zit iets meer kleur in. Op die manier kunnen we geheel Nederland vertegenwoordigen.'
Luister naar het gesprek met Herman Bouman in het radioprogramma Thuis in Gelderland:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!