Duitse politie maakte met 9 wagens en een heli jacht op overvallers

BEEK GEM MONTFERLAND - De overvallers die woensdagochtend na een wilde achtervolging werden klemgereden in Beek (gemeente Montferland), werden op de hielen gezeten door zo'n negen Duitse politiewagens en een helikopter. Dat meldt de politie Doetinchem.

Gelderse agenten werkten nauw samen met collega's uit Duitsland om de lange achtervolging tot een goed einde te brengen. Twee mannen die een Duits tankstation hadden overvallen, werden uiteindelijk in de Achterhoek aangehouden.

Duitse agenten zaten al geruime tijd achter de overvallers aan, voordat ze de grens overstaken.

Wegen afgesloten

Omdat de vluchtauto zich met hoge snelheid over de Duitse snelweg A3 richting de grens bewoog, werden agenten uit onder meer Arnhem en Doetinchem gevraagd om alle grensovergangen dicht te zetten. Ook werden verschillende wegen afgesloten om te voorkomen dat de overvallers de bebouwde kom in zouden rijden.

De Duitse en Nederlandse agenten werden door de meldkamer in één gespreksgroep gezet. Daardoor konden ze met elkaar communiceren via hun eigen portofoons. 'Het is Europees geregeld dat wij en de Duitse collega's in zulke situaties gewoon door kunnen gaan met de achtervolging', meldt de politie Doetinchem.

Schoten gelost

Na een achtervolging door een groot deel van de Achterhoek, werd de vluchtauto uiteindelijk in Beek tot stilstand gebracht. De verdachten werden met getrokken wapens aangehouden, waarbij meerdere waarschuwingsschoten zijn gelost. 

Zowel een Duitse als Nederlandse politieauto liep schade op. De twee mannen zullen volgens de politie uiteindelijk overgedragen worden aan Duitsland. 

Zie ook: Politie schiet na heftige achtervolging

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Montferland Overval Politie Nieuws
Deel dit artikel: