Nieuws

Plafond en vloer vernieuwd in oude gedeelte Hamalandhal in Lichtenvoorde

Hamalandhal
Het plafond en de vloer van het oude gedeelte van de Hamalandhal in Lichtenvoorde worden vernieuwd. De sporthal kreeg in 2012 een aanbouw erbij met onder meer een kantine en een extra sporthal. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Het plafond en de vloer van het oude gedeelte van de Hamalandhal in Lichtenvoorde worden vernieuwd. De sporthal kreeg in 2012 een aanbouw erbij met onder meer een kantine en een extra sporthal.
Er kwamen de laatste jaren tijdens trainingen, sportwedstrijden en evenementen steeds vaker klachten binnen over neerdwarrelend stof in de sporthal. Onderzoek door de GGD wees uit dat gezondheidsrisico's niet waren uit te sluiten. Het stof was afkomstig van onder andere glaswol.

Afdekken vloer

Met het vervangen van het oude plafond inclusief nieuwe verlichting is een bedrag gemoeid van 400.000 euro. Aangezien met het afdekken van de vloer 20.000 euro zou zijn gemoeid kiest het college van B en W ervoor met het vervangen van de verouderde vloer geen drie jaar meer te wachten, maar daar gelijk 115.000 euro voor uit te trekken. Daarmee worden de kosten voor het afdekken van de vloer bespaard.
De kosten worden gedekt uit het onderhoudsbudget van de gemeente Oost Gelre en de werkzaamheden worden gedurende de acht weken in de zomer, dat er in de hal niet wordt gesport, uitgevoerd. 'Dan ligt de hal er aan het begin van het volgende sportseizoen weer prachtig bij', zegt wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!