Nieuws

Howick en Lily worden herenigd met moeder die uitgezet werd naar Armenië

Lili en Howick.
Goed nieuws voor de van oorsprong Armeense kinderen Lili en Howick. Hun moeder Armina, die in 2017 werd uitgezet naar Armenië, mag terugkeren naar Nederland. © ANP
WIJCHEN - Goed nieuws voor de van oorsprong Armeense kinderen Lili en Howick. Hun moeder Armina, die in 2017 werd uitgezet naar Armenië, mag terugkeren naar Nederland.
Ze verkeerden maandenlang in onzekerheid, liepen weg bij hun grootouders uit Wijchen en mochten, toen ze gevonden werden, toch in Nederland blijven: het overkwam Howick en Lili in 2018.
In september vorig jaar hoorden de broer en zus dat zij, na tien jaar in Nederland te hebben geleefd, toch mochten blijven van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Maar hun moeder werd al in 2017 uitgezet naar Armenië.

Ongeloof bij moeder Armina

Nu mag de moeder van Howick en Lili terugkeren. Een verzoek om gezinshereniging is ingewilligd door de IND. Advocate Patricia Scholtes vermoedt dat de hereniging nog deze maand of volgende maand kan plaatsvinden.
Moeder Armina is volgens de advocate 'vol ongeloof' en 'heel blij'.  'Het is belangrijk dat de kinderen bij hun moeder kunnen zijn, aldus Scholtes.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!