Nijkerks stel voor rechter na fraude met 'duizenden' biervaten

NIJKERK - Duizenden vaten zouden ze met merkloos bier hebben gevuld en dat als Heineken, Amstel en Grolsch hebben verkocht en getapt; een stel uit Nijkerk moet donderdag voor de rechter in Zwolle verschijnen op verdenking van fraude.

De 54-jarige man en 46-jarige vrouw zouden het merkloze bier hebben geleverd aan zeker 15 bedrijven. Een aantal cafébazen trok bij Heineken en Amstel aan de bel nadat ze merkten dat het bier anders smaakte. De bierbrouwers constateerden dat het niet hun bier was en deden aangifte. Daarmee kwam de zaak aan het rollen.

Inval FIOD

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) doorzoekt in juni 2017 huizen in Nijkerk, Putten, Rotterdam en het Limburgse Linne. De Nijkerkers blijven over als verdachten. Zij zouden ook duizenden stickers en labels met de naam van de drie biermerken hebben laten drukken, die ze op de vaten plakten. Verder zouden ze het goedkopere merkloze bier hebben getapt in Nijkerkerveen, vermoedelijk in hun inmiddels gesloten evenementencentrum De Laak.

'Vier miljoen schade'

Heineken en Amstel stellen volgens De Stentor vier miljoen euro schade te hebben geleden. Het echtpaar uit Nijkerk zou in een eerdere civiele rechtszaak veroordeeld zijn tot het betalen van minstens 200.000 euro schadevergoeding aan Heineken. Donderdag wordt de strafzaak behandeld. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijkerk Nijkerk Nieuws
Deel dit artikel: