Nieuws

VIDEO | Grote brand verwoest 25 hectare natuurgebied bij Arnhem

ARNHEM - De grote brand op de Arnhemse heide aan de noordzijde van de stad heeft woensdagmiddag ongeveer 25 hectare natuurgebied verwoest. Dat meldt de brandweer.
De grote brand woedde ter hoogte van de Clement van Maasdijklaan. De eerste melding kwam rond 14.10 uur binnen. Het ging toen om een gebied van zo'n 50 bij 50 meter. Woordvoerder Laura Willebrand van de brandweer meldt dat de brand zich later heeft uitgebreid naar 500 bij 500 meter (25 hectare).
Beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video's):
VIDEO | Grote brand verwoest 25 hectare natuurgebied bij Arnhem
Amateurbeelden van de brand:
VIDEO | Grote brand verwoest 25 hectare natuurgebied bij Arnhem

Dikke rookwolken

Vanwege de omvang van de brand zijn zeker 18 eenheden van de brandweer opgeroepen. De dikke rookwolken waren in de wijde omgeving te zien, onder meer vanaf de A12 en het centrum van Arnhem. De harde wind wakkerde het vuur aan.
Tekst gaat verder onder de foto's.
De grote brand op de Arnhemse heide aan de noordzijde van de stad heeft woensdagmiddag ongeveer 25 hectare natuurgebied verwoest. Dat meldt de brandweer. © Paul Matthijsse
De grote brand op de Arnhemse heide aan de noordzijde van de stad heeft woensdagmiddag ongeveer 25 hectare natuurgebied verwoest. Dat meldt de brandweer. © Anne-Loes
'We zetten vier pelotons in, dat elk bestaat uit ongeveer vier blusvoertuigen en diverse voertuigen voor watertransport', legde brandweerwoordvoerder Willebrand uit.

Militairen in het gebied

Toen de brand uitbrak, waren er volgens Willebrand veel militairen in het gebied. Of die bezig waren met een oefening en de brand daarbij hebben veroorzaakt, is niet bekend. 'De marechaussee zal daar zelf onderzoek naar doen', aldus de brandweerwoordvoerder.
Verslaggever Maurits Straatman in gesprek met brandweerwoordvoerder Willebrand:
Een woordvoerder van de Oranjekazerne liet eerder weten dat de brand buiten het terrein van de kazerne woedde.
In het programma BrandMeester van Omroep Gelderland was woensdagavond aandacht voor de bestrijding van natuurbranden. Kijk hier de volledige aflevering terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!