Club Rodenburg in Beesd moet deuren 1 jaar lang sluiten

BEESD - Uitgaanscentrum Club Rodenburg moet voor een jaar dicht. Feitelijk zou dit het einde van de club betekenen, aldus de eigenaren.

Club Rodenburg is een grote uitgaansgelegenheid voor jongeren in de hele regio. Aanleiding voor de sluiting is volgens de eigenaren één incident dat buiten de club plaatsvond. De club heeft het besluit van de gemeente bij de rechter aangevochten. Volgende week vrijdag moet er uitspraak komen. Als deze uitspraak voor de eigenaren negatief is moeten ze de zaak binnen 24 uur ontruimen.

Tekst gaat verder onder video.

Handel in verdovende middelen en geweld

De gemeente laat weten dat de sluiting te maken heeft met diverse incidenten in de club. 'Er is al geruime tijd sprake van overmatig gebruik van alcohol en drugs, handel in verdovende middelen en geweldsincidenten. Met deze sluiting willen we een duidelijk signaal geven aan de eigenaren, personeelsleden en bezoekers. Door niets te doen, brengen wij bezoekers en inwoners in gevaar. Dit kunnen en willen wij niet toestaan', aldus de gemeente.

Rodenburg beklaagt zich over slecht contact met de gemeente

Eigenaar Janice Bronk zegt dat de contacten met het nieuwe gemeentebestuur slechter zijn geworden. 'Wij hadden tot voor kort een goede samenwerking met de gemeente West Betuwe en de politie. In januari heeft de gemeente een nieuwe burgemeester gekregen. Deze nieuwe burgemeester hebben wij helaas tot op heden nimmer gesproken of gezien. Waar de vorige burgemeester geen reden zag tot sluiting, is deze burgemeester een andere mening toegedaan.'

Inmiddels is er een online petitie gestart om de club te steunen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: