Nieuws

Straatlantaarns blijven zorgenkind; Gelderse plaatsen 24/7 verlicht

In zeker negen Gelderse plaatsen brandt de straatverlichting de gehele dag. Netbeheerder Liander kiest daarvoor om zeker te zijn van verlichte straten in de donkere uren. Op veel plekken zijn na het ingaan van de zomertijd namelijk nog problemen met de verlichting. © Pixabay
In zeker negen Gelderse plaatsen brandt de straatverlichting de gehele dag. Netbeheerder Liander kiest daarvoor om zeker te zijn van verlichte straten in de donkere uren. Op veel plekken zijn na het ingaan van de zomertijd namelijk nog problemen met de verlichting.
Liander is op de hoogte van problemen in Putten, 't Harde, Nunspeet, Heerden, Twello, Oosterbeek, Lienden, Beusichem en Buren. Daar staat de verlichting nu dag en nacht aan. Buiten Gelderland zijn nog eens 21 plaatsen waar de netbeheerder dezelfde keuze maakt.

Reset

In alle plaatsen is sprake van hetzelfde probleem in de software. Een reset zou op de meeste andere plekken het gewenste resultaat hebben opgeleverd. 'Daarvoor werken we met een draadloze verbinding. Op plekken waar het niet goed is gegaan, moeten we de storing handmatig oplossen', aldus een woordvoerster.
Mogelijk zijn er op meer plekken problemen. Liander zegt afhankelijk te zijn van gemeenten die melding maken van haperende verlichting. 'Onze lijst is mogelijk niet compleet', zegt de woordvoerster.
Wanneer alle problemen zijn opgelost, kan ze niet zeggen. 'We werken er hard aan', klinkt het. Afgelopen weekend zou een reeks nieuwe meldingen vanuit gemeenten zijn binnengekomen, waarna weer monteurs op pad zijn gestuurd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!