Provinciaal informateur Boumans heeft meer tijd nodig

ARNHEM - Informateur Mark Boumans heeft meer tijd nodig om tot een goed advies te komen voor een nieuw Gelders college van Gedeputeerde Staten. Hij wil nogmaals met een aantal partijen in gesprek. Dat meldt de provincie Gelderland.

Boumans praat dinsdag voor een derde keer met VVD, Forum voor Democratie, CDA, GroenLinks en PvdA. Vanwege de nieuwe gespreksronde duurt de informatie al een week langer dan gedacht. Boumans verwacht vrijdag met een advies te komen.

De burgemeester van Doetinchem, die door VVD Gelderland als informateur is aangesteld, vindt het belangrijk dat een na de informatieronde ook een succesvolle formatie kan volgen. Hij heeft inmiddels twintig gesprekken met partijen gehad en die waren volgens hem 'prettig en constructief'.

Drie onderwerpen op agenda

Volgens een woordvoerder van één van de genodigde partijen staan dinsdagavond drie onderwerpen op de agenda. Er wordt gesproken over financiën en de zogenoemde Nuon-gelden, energie en biodiversiteit. 

Eerder voerde Mark Boumans al gesprekken met alle partijen en vervolggesprekken met VVD, Forum voor Democratie, CDA, GroenLinks, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP. Ook PVV, SP, Partij voor de Dieren en 50Plus zitten in de Provinciale Staten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Politiek Nieuws
Deel dit artikel: