Brrr, kans op hagel en een vlokje sneeuw deze week

WAGENINGEN - Winterjas al opgeborgen? Haal die maar weer tevoorschijn, want het gaat weer koud worden. Aan het einde van deze week valt er misschien zelfs een hagelbui of een vlokje sneeuw.

Deze week begint goed qua temperatuur, want maandag kan het zelfs 21 graden worden.

De komende dagen wordt het alsmaar kouder. 'Vanaf dinsdag is het overal minder zacht en later in de week ronduit koud', meldt Jordi Bloem van MeteoGroup op de website.

Fruittelers zijn gewaarschuwd

'Vanaf donderdag zijn minimumtemperaturen rond het vriespunt te verwachten. Dit betekent op steeds meer plaatsen grondvorst en ook op 1,5 meter negatieve temperaturen, vooral als het helder is en de wind zich in de nachten rustig houdt. Sommige computerberekeningen komen nu al met min 3 graden landinwaarts gedurende enkele nachten. Fruittelers in onder meer de Betuwe zijn bij deze gewaarschuwd', aldus MeteoGroup.

Kans op sneeuw

Op vrijdag en zaterdag is er kans op een bui met korrelhagel. Op zaterdag is er zelfs kans op 'een vlokje smeltende sneeuw'. 

De aprilzon maakt de situatie volgens MeteoGroup enigszins goed. 'Uit de wind en in de zon kan het nog best aangenaam zijn.'

Zie ook: Weerkaarten die aan winter doen denken (weer.nl)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Weer Nieuws
Deel dit artikel: