Nieuws

Harpspeelster Merle (14) in finale Prinses Christina Concours

Merle in actie. Fotocredits: Majanka Fotografie
De 14-jarige Merle van der Lijke uit De Steeg heeft een plek in de finale van het Prinses Christina Concours bemachtigd. Ze wist de jury met haar harpspel te betoveren.
DE STEEG - De 14-jarige Merle van der Lijke uit De Steeg heeft een plek in de finale van het Prinses Christina Concours bemachtigd. Ze wist de jury met haar harpspel te betoveren.
Afgelopen maanden deden honderden jonge musici uit het hele land mee aan de selecties van het Princes Christina Concours. De halve finale vond zaterdagavond plaats in het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.
Elke halvefinalist mocht 10 minuten voor jury en publiek spelen. Er werden zeven finalisten gekozen, onder wie Merle. Op 14 april is de finale.
Wie Merle wil horen spelen, kan de finale bijwonen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Daarnaast speelt ze eind mei op het ZOOM Kamermuziekfestival. 

Eervolle vermelding

Niet alleen de finalisten werden bekendgemaakt. De jury kende ook een aantal eervolle vermeldingen toe, bijvoorbeeld aan Norea Quirijnen, een 14-jarige altvioliste uit Zutphen. Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland sprak de jonge musici toe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!