Nieuws

Drie mannen vast voor gesjoemel met geld voor inburgeringscursussen

Inburgeringscursus.
Drie mannen uit Malden, Nijkerk en Houten zijn vrijdag aangehouden voor fraude met geld dat was bedoeld voor inburgeringscursussen. Bij de mannen is huiszoeking gedaan en ook in Arnhem zijn drie panden doorzocht. © Omroep Gelderland
Drie mannen uit Malden, Nijkerk en Houten zijn vrijdag aangehouden voor fraude met geld dat was bedoeld voor inburgeringscursussen. Bij de mannen is huiszoeking gedaan en ook in Arnhem zijn drie panden doorzocht.
De FIOD en de Inspectie SZW hebben beslag gelegd op administratie, een Range Rover, enkele tienduizenden euro's cash en bankrekeningen met daarop in totaal meer dan een miljoen euro.

Nepfacturen

De mannen van 39, 61 en 62 jaar worden verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte en witwassen van overheidsgeld. Het drietal zou onder andere nepfacturen en valse verklaringen over deelname aan de cursussen hebben ingediend.
Ze zouden meer uren hebben gedeclareerd dan er les was gegeven. Het achterovergedrukte geld is vermoedelijk witgewassen. 
In Nederland is het voor immigranten verplicht binnen drie jaar na aankomst in ons land inburgeringsexamen te doen. Taalscholen kunnen de immigrant helpen met onderwijs om dit examen te halen. De DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) verstrekt een lening aan de inburgeraar, onder de voorwaarde dat de taalschool een keurmerk heeft. Als de immigrant slaagt, hoeft hij het geld niet terug te betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!