Nieuws

Het nieuws van deze vrijdag in 5 minuten

Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het nieuwe programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In 5 minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
De onderwerpen van vandaag zijn onder meer:
De vader van Bekiro (12) wordt ervan verdacht dat hij zijn zoon heeft doodgestoken met een zwaard. Dat zei het Openbaar Ministerie tijdens de eerste zitting. Volgens de advocaat heeft de man gezegd dat hij stemmen hoorde. Het gezinsdrama in de Dragonstraat in Arnhem, vorig jaar enkele dagen voor kerst, maakte diepe indruk in de wijk en erbuiten.
Een plan voor windmolens langs de A73 houdt de gemoederen in Heumen flink bezig. Er kwamen dan ook zo'n 200 inwoners af op een informatiebijeenkomst. En het ging er stevig aan toe.
En:
De Nachtwacht gaat vandaag op transport. Niet het origineel, maar een replica uit een winkel in Duiven. De eigenaar verkocht het kunstwerk voor 23.000 euro aan een man uit Arnhem. 
Kijk hieronder de uitzending terug:
Het nieuws van vrijdag in 5 minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!