OM: Vader stak Bekiro (12) meerdere malen met zwaard in het hart

ARNHEM - De vader van Bekiro (12) wordt ervan verdacht zijn zoon doodgestoken te hebben met een zwaard. Dat zei het Openbaar Ministerie vrijdag tijdens de eerste zitting in de zaak, die vorig jaar in Arnhem veel indruk maakte.

Het OM denkt dat Tevfik G. op 22 december met voorbedachten rade zijn zoon om het leven heeft gebracht. Hij zou dat hebben gedaan met een zwaard. De vader handelde volgens zijn advocaat mogelijk in een psychose. 

Nadat hij Bekiro had aangevallen, ging Tevfik met het zwaard achter zijn andere zoon aan. De 15-jarige broer van Bekiro wist het huis in de Arnhemse wijk Malburgen te ontvluchten.

Voor de rechter

Vrijdag werd de zaak voor het eerst behandeld tijdens een niet-inhoudelijke rechtszitting. Tevfik G. was hierbij niet aanwezig. Het OM wil dat de verdachte wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Tevfik G. heeft het volgens zijn advocaat het momenteel erg zwaar. Zeker omdat Bekiro afgelopen week 13 jaar zou zijn geworden.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

De advocaat wil de 15-jarige zoon oproepen als getuige om een beter beeld te krijgen van de geestelijke gesteldheid van zijn cliënt in de dagen voor de dood van zijn zoon. Het OM ziet dit vanwege zijn traumatische ervaring niet zitten. 

Zie ook: Zaak vader die zoon (12) doodstak voor het eerst voor de rechter

Stille tocht

De moord had een aanzienlijke nasleep in Arnhem. In de Turkse moskee in de wijk Presikhaaf werd een herdenkingsdienst voor Bekiro gehouden. Daar waren een paar honderd mensen bij aanwezig, onder wie burgemeester Marcouch.

Ook liepen zo'n 150 mensen mee in een stille tocht voor de overleden jongen. Daarbij lieten mensen witte, rode en blauwe ballonnen op. Ook zijn kaarsjes aangestoken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: