Nieuws

Zaak vader die zoon (12) doodstak voor het eerst voor de rechter

De woning aan de Dragonstraat vlak na het drama.
De zaak van de vader die verdacht wordt van het doodsteken van zijn zoon, komt vandaag voor het eerst voor de rechter. Vlak voor kerst kwam de 12-jarige Bekiro met messteken om het leven. In de rechtbank van Arnhem is vrijdag de eerste niet-inhoudelijke rechtszitting. De verdachte is hier zelf niet bij. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De zaak van de vader die verdacht wordt van het doodsteken van zijn zoon, komt vandaag voor het eerst voor de rechter. Vlak voor kerst kwam de 12-jarige Bekiro met messteken om het leven. In de rechtbank van Arnhem is vrijdag de eerste niet-inhoudelijke rechtszitting. De verdachte is hier zelf niet bij.
Het familiedrama gebeurde aan het einde van 2018. Het maakte enorme indruk in de Arnhemse wijk Malburgen waar het gezin woonde. Op 22 december werd de 12-jarige Bekiro dood gevonden in zijn huis aan de Dragonstraat . 
Verslaggever Jeroen Mäkel was bij de eerste zitting:

Psychose

Waarschijnlijk is hij doodgestoken door zijn vader die vastzit als verdachte. De 15-jarige broer van Bekiro wist het huis uit te vluchten.
Vlak na het drama, hield de politie vader Tevfik als verdachte aan. Hij was geëmotioneerd. Bronnen om hen heen vertellen dat hij in een psychose zat en drugsproblemen had.

Stille tocht

De moord had een aanzienlijke nasleep in Arnhem. In de Turkse moskee in de wijk Presikhaaf werd een herdenkingsdienst voor Bekiro gehouden. Daar waren een paar honderd mensen bij aanwezig, onder wie burgemeester Marcouch.
Ook liepen zo'n 150 mensen mee in een stille tocht voor de overleden jongen. Daarbij lieten mensen witte, rode en blauwe ballonnen op. Ook zijn kaarsjes aangestoken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!