Nieuws

Beschuit met echte muisjes. Het eerste uilskuiken is geboren!

Ingang van de nestkast in Brummen.
Het eerste kuiken van de kerkuil in Brummen is geboren! Vogelliefhebbers die de camera in de gaten houden die op het nest staat gericht, zagen donderdagnacht rond 4.30 uur opeens een vogeltje tussen de eieren. © Derk van den Brink
BRUMMEN - Het eerste kuiken van de kerkuil in Brummen is geboren! Vogelliefhebbers die de camera in de gaten houden die op het nest staat gericht, zagen donderdagnacht rond 4.30 uur opeens een vogeltje tussen de eieren.
Op het livestream van natuurplatform BuitenGewoon is het jong te bewonderen. Volgers melden dat het kuiken vrijdagochtend al zijn eerste voeding heeft gekregen.
Tekst gaat verder onder de video:
Beschuit met echte muisjes. Het eerste uilskuiken is geboren!
De kerkuil van Brummen brak eerder dit jaar al een record door maar liefst negen eieren te leggen. Vorig jaar lagen er zeven eieren in het nest. Op de livestream van natuurplatform Buitengewoon kun je zien of de andere eieren ook uit gaan komen.

Volg het leven van de Gelderse dieren via onze livestreams

Op het YouTube-kanaal van BuitenGewoon vind je nog meer livestreams! Zo kan je meekijken ín het nest van de ooievaars in Wamel en laat de KadaverCam zien wat voor dieren er op een dood ree afkomen. Op de hoogte blijven van de livestreams of genieten van mooie beelden uit onze Gelderse natuur? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!