Ziekenhuis Ede wil einde aan onveilige situaties; foutparkeerders aangepakt

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft genoeg van foutparkeerders. Die zorgen regelmatig voor onveilige situaties. De politie en Toezicht Ede starten met handhaving op het parkeerterrein.

Foutparkeerders worden binnenkort beboet, kondigen de politie en gemeente Ede aan. Daarbij gaat het onder meer om onrechtmatig parkeren op een invalidenparkeerplaats of taxistandplaats, langdurig parkeren op een kiss & ride-zone en parkeren op een plek waar dat niet is toegestaan.

Slecht ter been

De betrokken partijen mikken met de handhaving van de Wegenverkeerswet op een veilige omgeving. Ook verhinderen foutparkeerders nu te vaak dat mensen die slecht ter been zijn dichtbij de hoofdingang kunnen in- en uitstappen.

Het ziekenhuis zegt alle parkeerplekken op de juiste manier te willen benutten. Op het terrein is onder meer een parkeergarage te vinden, waar de eerste vijftien minuten kosteloos gebruik van kan worden gemaakt. Ook is er een parkeerservice, waarbij een medewerker tegen betaling de auto van bezoekers in de garage parkeert.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: