Nieuws

Plannen voor sociaal cultureel centrum met moskee in Tiel-West

Het college van Tiel wil een schoolgebouw aan de Maurikstraat verkopen aan de El Hassani moskee. Die wil daar een sociaal cultureel centrum met een moskee bouwen. Volgens de gemeente is de verkoop pas definitief als het bestemmingsplan is aangepast. © Omroep Gelderland
TIEL - Het college van Tiel wil een schoolgebouw aan de Maurikstraat verkopen aan de El Hassani moskee. Die wil daar een sociaal cultureel centrum met een moskee bouwen. Volgens de gemeente is de verkoop pas definitief als het bestemmingsplan is aangepast.
Al meer dan 30 jaar staat de El Hassani moskee aan de Tielerwaardlaan in Tiel-West. Deze moskee heeft alleen ruimte voor gebedsdiensten. Het bestuur wil graag meer activiteiten aanbieden. Daarom heeft het bestuur plannen voor de bouw van een sociaal cultureel centrum met moskee aan de Maurikstraat. Het moskeebestuur koopt het terrein voor 570.000 euro van de gemeente.
Bezoekers van het nieuwe gebouw kunnen straks op het eigen terrein parkeren. Hierdoor ontstaat er volgens de gemeente geen parkeeroverlast in de buurt. De buurt kan ook gebruikmaken van het sociaal cultureel centrum. De nieuwe moskee komt in de plaats van de oude moskee aan de Tielerwaardlaan.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 16 april is er een eerste inloopbijeenkomst voor de buurtbewoners. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen in gesprek met het bestuur van de moskee en medewerkers van de gemeente.
De inloopbijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur in het oude schoolgebouw aan de Maurikstraat 1 in Tiel. Binnenlopen kan op elk gewenst moment.

Aanpassing bestemmingsplan

Bezoekers van het sociaal cultureel centrum en de moskee moeten straks op het terrein parkeren. Dat kan alleen als het nieuwe gebouw hoger wordt dan het gebouw dat er nu staat. Om een hoger gebouw te kunnen en mogen bouwen is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.
Er is nog geen tekening gemaakt voor het nieuwe gebouw. Daar gaat het bestuur van de El Hassani moskee na de inloopbijeenkomst mee aan de slag. Als een eerste ontwerp klaar is, organiseren de gemeente en het moskeebestuur een volgende bijeenkomst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!