Vooral nieuwelingen willen burgemeester van Oldebroek worden

OLDEBROEK - Er hebben zich 21 sollicitanten gemeld voor de burgemeesterspost van Oldebroek. Dat meldt de provincie Gelderland.

Onder de kandidaten is er maar een die al eens burgemeester is geweest. Er hebben zes (oud-)volksvertegenwoordigers gesolliciteerd. Zij zaten bijvoorbeeld eerder in het Europees parlement, een gemeenteraad of Provinciale Staten.

De overige kandidaten zijn afkomstig uit diverse disciplines zoals het bedrijfsleven, de overheid of de sector dienstverlening. De leeftijd van de kandidaten varieert van 21 tot 61 jaar. Er zijn vijf vrouwelijke kandidaten.

De meeste kandidaten (negen) zijn van de ChristenUnie, vier van het CDA en vier van de SGP. De rest komt van andere partijen.

Gesprekken met sollicitanten

Commissaris van de Koning John Berends voert de komende weken gesprekken met een aantal sollicitanten. Vervolgens bespreekt hij de sollicitanten met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Oldebroek.

De commissie geeft advies aan de raad en die stelt dan de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester vast.

Momenteel is Janneke Snijder-Hazelhoff waarnemend burgemeester. Daarvoor was Adriaan Hoogendoorn zeven jaar burgemeester van Oldebroek.

Zie ook: Janneke Snijder-Hazelhoff waarnemend burgemeester Oldebroek 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Oldebroek Nieuws
Deel dit artikel: