Forum nog aan tafel in Gelderland; vier partijen vallen over de rand

ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.

De andere partijen waarmee Boumans weer om tafel gaat zitten, zijn VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP. Vier partijen zijn afgevallen: 50Plus, Partij voor de Dieren, PVV en SP. Van die partijen won 50Plus een zetel. 'Dat is voor ons een bewuste keuze, wij willen niet in de coalitie want we zijn een kleine partij, hebben twee zetels en hebben dan niet voldoende inbreng', aldus fractievoorzitter Marcel Bruins.

Ook voor de Partij voor de Dieren kwam het niet als een schok dat ze niet meer aan tafel zitten. 'Wij hebben duidelijk aangegeven wat wij als college willen. Mark Boumans probeert natuurlijk zo objectief mogelijk te zijn maar hij is aangesteld door de VVD, is van de VVD en probeert een VVD-college te maken. Kennelijk horen wij daar niet bij.'

Boumans sprak afgelopen weekend met alle partijen. 'Op basis van de eerste gesprekken vindt met deze acht fracties een verdere verdieping op samenwerking en inhoud plaats', laat de burgemeester van Doetinchem weten. Volgens planning presenteert hij op dinsdag 9 april zijn bevindingen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: