Nieuws

60 miljoen moet problemen Maaslijn oplossen

Er wordt 60 miljoen euro extra geïnvesteerd in de Maaslijn - het traject tussen Nijmegen, Venlo en Roermond - waar veel problemen zijn. Het is er druk, treinen vallen uit en zijn overvol. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Er wordt 60 miljoen euro extra geïnvesteerd in de Maaslijn - het traject tussen Nijmegen, Venlo en Roermond - waar veel problemen zijn. Het is er druk, treinen vallen uit en zijn overvol.
Met dat geld kunnen de oplossingen - elektrificatie en op enkele stukken dubbelspoor - eindelijk worden gerealiseerd. De plannen lagen er al jaren, maar het gereserveerde geld bleek niet toereikend.
In totaal wordt er nu 213 miljoen geïnvesteerd in het traject. Van die 60 miljoen euro betaalt de provincie Gelderland 4 miljoen. Ook Noord-Brabant legt 4 miljoen bij, het Rijk draagt 10 miljoen euro bij en de rest (42 miljoen euro) komt voor de rekening van de provincie Limburg.
Het traject is een belangrijke verbinding voor studenten en forenzen die elke dag naar Nijmegen reizen. Maar veel van de reizigers ondervinden hinder van de onbetrouwbare dienstregeling op het traject.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!