Kluis buitgemaakt bij gewapende overval op landhuis Vierhouten

VIERHOUTEN - De twee gemaskerde mannen die 13 maart in het buitengebied van Vierhouten (gemeente Nunspeet) een landhuis overvielen, hebben daarbij een kluis buitgemaakt. Deze werd later opengebroken teruggevonden in het bos in Elspeet. Wat er in de kluis zat, is niet bekendgemaakt.

De overvallers sloegen op klaarlichte dag toe bij de vrijstaande woning aan de Tongerenseweg. De twee bewoners - een echtpaar - werden opgesloten en konden later pas alarm slaan. Voor zover bekend raakten ze niet gewond.

Overvallers waren twee uur in de woning

Volgens de politie hadden de vermoedelijk jonge overvallers een vuurwapen bij zich. Ze waren bijna twee uur in de woning. De daders gingen er uiteindelijk vandoor in de auto van de bewoners. Deze werd twee dagen later op zo'n 10 kilometer afstand van het landhuis teruggevonden in het bos in Elspeet, waar ook de kluis lag.

Tekst gaat verder onder de foto.

De auto van de slachtoffers. Foto: Politie Nunspeet

Reconstructie in Opsporing Verzocht

In het programma Opsporing Verzocht is vanavond een uitgebreide reconstructie te zien. Ook worden er bewakingsbeelden getoond en komt een van de slachtoffers aan het woord. 

De uitzending begint om 20.30 uur op NPO1 en zal de volgende dag worden herhaald op NPO2 om 12.00 uur.

Opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland besteedt woensdag aandacht aan de zaak. De uitzending begint om 17.20 uur (elk uur herhaald).

Zie ook: Gewapende mannen overvallen landhuis in Vierhouten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: