Zoem mee in Lochem: kilometers zonnebloemen langs maïsvelden

LOCHEM - Lochem roept boeren op om hun akkerranden weer beschikbaar te stellen voor zonnebloemen. Samen met de Innovatieve Coöperatie en ForFarmers willen ze komende zomer weer zonnebloemlinten creëren.

 'We mikken op een lengte van zo’n 20 tot 25 kilometer', laat de gemeente weten. De bloemen zorgen voor een grotere verscheidenheid aan planten en dieren.Boeren die meedoen krijgen een vergoeding van vijftig cent per strekkende meter. De zonnebloemzaden kunnen tegelijk met de mais gezaaid en geoogst worden. ForFarmers stelt het zonnebloemzaad ter beschikking.

Verwacht wordt dat ongeveer vijftig boeren mee zullen werken. 'Dit jaar willen we experimenteren met andere gewassen onder de zonnebloemen, die helpen om onkruid binnen de perken te houden', stelt de gemeente.

Bijen, vlinders en vogels

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging, de Vogelbescherming en de Vlinderstichting houden bij wat het effect van de bloemenranden is op bijen, vlinders en vogels. Geïnteresseerden kunnen zich tot 8 april melden bij hun loonwerker.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Lochem Lochem Nieuws
Deel dit artikel: