Nieuws

Nieuw Statenlid komt meteen met Statenvragen

Hij was nog geen dag Statenlid voordat hij al zijn eerste Statenvragen indiende: Ton Diepeveen van de PVV. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Hij was nog geen dag Statenlid voordat hij al zijn eerste Statenvragen indiende: Ton Diepeveen van de PVV.
Het kersverse Statenlid zit diep in de materie van de vervuilde grond van Vink. Hij wil nu van Gedeputeerde Staten weten waarom de provincie geen informatie heeft laten vorderen over de herkomst van de grond. Volgens de gemeente Barneveld is dat aan de provincie gevraagd, maar ziet de provincie daar geen grondslag voor. 'Ik wil daar helderheid over krijgen, want ik zie de problemen niet om dat niet te doen. De middelen zijn er, er wordt alleen geen van gemaakt', aldus Diepeveen.
Royal HaskoningDHV deed namens de gemeente Barneveld onderzoek, maar kreeg niet boven tafel waar de grond vandaan komt. Vink wilde die informatie niet geven. 'Volgens de privacyregels mogen wij de adressen waar de grond oorspronkelijk vandaan komt niet geven. De gemeente en provincie hebben met stoere taal beweerd dit af te kunnen dwingen, maar ze hebben uiteindelijk ingezien dat deze informatie niet is op te eisen', reageerde Vink eerder.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!