Nieuws

Buitengebied Rivierenland krijgt alsnog snel internet

Bewoners van het buitengebied in zeven gemeenten in Rivierenland kunnen toch breedbandinternet krijgen. Regio Rivierenland heeft een partij gevonden die het wil aanleggen. © PXhere
TIEL - Bewoners van het buitengebied in zeven gemeenten in Rivierenland kunnen toch breedbandinternet krijgen. Regio Rivierenland heeft een partij gevonden die het wil aanleggen.
Dat melden de zeven gemeenten op de projectwebsite www.breedbandrivierenland.nl. De buitenafgelegen adressen in Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel krijgen binnen enkele dagen meer informatie en een aanbod.

Vlotgetrokken

Half februari leek de komst van snel internet voor deze adressen verre toekomstmuziek. De openbare aanbesteding had toen geen enkele offerte opgeleverd. Maar aan de andere kant gaf het de samenwerkende gemeenten vrij spel om zelf een partij voor de aanleg te zoeken.
De aanlegger, Digitale Stad, heeft al ervaring in het aanleggen van breedband in het buitengebied, op meerdere plekken in Nederland. De komende tijd inventariseert Digitale Stad de animo in elk van de gemeenten. Bewoners kunnen ook op de site van de aanlegger vóór 12 juni hun interesse doorgeven.

Vraag bundelen

Zodra de interesse bekend is, werkt Digitale Stad een plan voor de aanleg uit, waarover de gemeenteraden kunnen stemmen. Als die groen licht geven, kan de aanleg beginnen. Voorwaarde is wel dat de helft van alle adressen voor afname van breedband tekent.
Ze kunnen daarna ruim kiezen uit grotere én kleinere aanbieders, waaronder KPN, T-Mobile, Tele2, Telfort en Solcon.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!