'Als het net zo mooi wordt als vorig jaar, dan teken ik ervoor'; kampeerders in de file voor de camping

ERMELO - Het is prachtig weer om er op uit te gaan en de caravan weer uit de schuur te halen. Ook campings zijn helemaal klaar voor de start van het kampeerseizoen. In Ermelo stonden ze zaterdagochtend al rijen dik om camping De Kriemelberg op te mogen.

De hele winter hebben Daniëlle en Dian van den Heuvel gewerkt om hun camping seizoensklaar te maken én weer een beetje luxer. 'Want dat wil de kampeerder hier graag', zegt Daniëlle. Voor de slagboom staat al een rij auto's met caravans te wachten. Dian rijdt in een golfkarretje voor ze uit naar de plek. 

(tekst gaat verder onder de foto)

'En nu eerst de voortent opzetten', zegt een kampeerder. 'Dat is belangrijk, want het zou straks nog kunnen gaan regenen.' Bij zijn buren staat de voortent er al strak bij. 'Het is hier heerlijk', zegt de dame op leeftijd die voor de tent zit. 'Als het net zulk mooi weer wordt als vorig jaar, dan teken ik daarvoor.'

Daniëlle merkt het effect van de mooie zomer vorig jaar. 'We hebben al veel meer boekingen voor voorjaar en zomer dan andere jaren. Doordat het zulk lekker weer was in Nederland, zijn er meer mensen die het buitenland laten voor wat het is en lekker in eigen land op vakantie gaan.'

Voor de komende dagen wordt overigens niet bepaald kampeerweer verwacht. De temperaturen dalen en vooral dinsdag is er kans op regen.

Bekijk de reportage:

Zie ook: het uitgebreide weerbericht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: